Da’n före da’n

En hel vår har vi hållit på. Hållit på med alla förberedelser. Alla förberedelser för att, för fjärde gången, stolt kunna öppna upp Nyfikets portar för sommaren. I skrivandets stund är vi ännu inte riktigt klara, bara nästan. Spännande!
En sak är då ändå sant, Nyfiket blir bara bättre och bättre för varje år. Riktigt stolt betraktar jag nu de fina människor här som lägger ner så mycket kärlek på att få det riktigt, riktigt bra. Mycket kärlek och riktigt bra, precis så som ett besök på Nyfiket ska va’!

Middagsbordet är dukat på Nyfikets kick-off!

I helgen har vi haft kick-off både för oss som varit med ett tag och för nyförvärvade själar. Jag fick den stora äran att få inleda den med ett nostalgiskt kåseri; hur hamnade vi här, vad som gjort att vi fastnat och vad som driver oss. Det var en upplevelse att faktiskt tänka tillbaka, hur mycket jobb som faktiskt ligger bakom det vi har framför oss idag. Från mitt perspektiv har det hänt så fantastiskt mycket under Nyfikets tre levnadsår. Kul!

Som lön för mödan uppmärksammades vi i tisdags av Marie Hedbergs minnesfond. Det var en stor ära för oss att ta emot den premie, som delas ut till eldsjälar som arbetar i samma anda som Marie. Stort tack till Er! Ett stort ögonblick i Nyfikets historia.

I lördags fick vi även besök av Peter Ågren, matkreatör från Gävleborgssmak. Han höll i en workshop om hur mycket användbara råvaror det finns i vår närhet och i naturen och hur de går att kombinera på helt nya sätt. ”Säsongens smaker” var ett återkommande begrepp. Min förhoppning är att vi tar med oss dessa nyförvärvade kunskaper in i köket och att våra gäster kommer få en ännu mer unik smakupplevelse hos oss på Nyfiket; Ekologiskt, Närproducerat & Hembakt.

Riktigt fina konserter och musikupplevelser har vi redan dukat upp på sommarbordet. Programmet hittar Ni här intill. Nu vill jag avsluta detta inlägg med att hälsa alla nya gäster varmt välkomna till Nyfiket, och jag ser fram emot ett varmt återseende av Er som redan hittat till oss! Vi längtar!

Förväntansfulla hälsningar,

Ylva Rolfsdotter Söderberg
Ordförande i Kulturföreningen KAOS & den enda som varit med Nyfikets alla år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s